Το Krav Maga Mentality


Το Krav Maga, μάχη σώμα με σώμα (contact combat) όπως υποδηλώνει το ονομά του, και με τις ρίζες του στον Ισραηλινό Στρατό, είναι μια φιλοσοφία και τεχνική αυτοάμυνας που σκοπό έχει να προετοιμάσει νοητικά και σωματικά το άτομο ώστε να αντεπεξέρχεται σε περιστατικά βίας.

Είναι εξαιρετικά δημοφιλής παγκοσμίως σαν τεχνική αυτοάμυνας μιας και είναι εύκολη στην εκμάθηση και επειδή αντιμετωπίζει τα περιστατικά βίας με ρεαλιστικό τρόπο.

Σκοπός του Krav Μaga Mentality δεν είναι να αποτελέσει μια ακόμα σχολή εκπαίδευσης Krav Maga.

Επιθυμούμε οι μαθητές μας να επιτύχουν την ισορροπία μεταξύ των σωματικών  τους δυνατοτήτων και της νοητικής τους  διαύγειας ώστε να μπορούν προσαρμόζονται αποτελεσματικά στις προκλήσεις.

Αυτοπεποίθηση είναι η λέξη κλειδί σε όσα αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Και σκοπός του Krav Maga Mentality είναι ακριβώς αυτός, να διδάξουμε στους μαθητές μας (παιδιά-εφήβους-ενήλικες) πως να αντιμετωπίζουν τη καθημερινότητα με αυτοπεποίθηση.

Τα Μαθήματα στο Krav Maga Mentality

Οι μαθητές του Krav Maga Mentality εκπαιδεύονται ατομικά και ομαδικά με αρχικό στόχο να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση.

Ειδικά επιλεγμένες ασκήσεις προσφέρουν μυϊκή ενδυνάμωση και ελαστικότητα.

Επιπλέον ο μαθητής διδάσκεται πως να ενισχύει την ταχύτητα, την αντοχή, την ακρίβεια και τον συγχρονισμό στις κινήσεις.

Στον τομέα της αυτοάμυνας, υποτιθέμενα σενάρια βίας προετοιμάζουν τους μαθητές στην εφαρμογή αμυντικών αντιδράσεων ανάλογα με τον σωματότυπο και τις δεξιοτητές τους!!